Dagbesteding begeleid werken

De Stelle biedt dagbesteding voor mensen met uiteenlopende zorgvragen. Van deelnemers met een licht verstandelijke beperking tot anderen met  gedragsproblematiek,  niet aangeboren hersenletsel of met een diagnose in het autistisch spectrum. De dagbesteding is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00-16.00. Wij hebben geen specifieke leeftijdscategorie, de wensen van de cliënt moeten aansluiten bij ons aanbod. 
Bij voldoende aanmeldingen, willen we ook open op zaterdag.
Hiernaast bieden we naschoolse opvang tussen 14.00-17.00 en op zaterdag.

Het jaar 2019 stond in het teken van doorzetten van de verandering van ‘Fruit naar Paard’. Dit zorgde ervoor dat er vooral op het terrein erg veel is veranderd. Gelukkig krijgen we niets dan complimenten over het nieuwe uiterlijk van het terrein. Zo hebben we een roundpen voor het loswerken met de paarden, een losgooibak zodat elk paard ook kan rennen en rollen wanneer de weides niet toegankelijk zijn. Elk trekpaard heeft zijn/haar eigen paddock gekregen, waardoor zij altijd op een droge ondergrond kunnen staan.

We hebben een prachtige buitenbak waarin diverse activiteiten met paarden beoefend kunnen worden. Dit is nog niet alles, we hebben onze eigen mentuin met brug waarin het mennen geoefend kan worden. Wanneer deze mentuin niet gebruikt wordt om te mennen, lopen hier schapen in. Voor het mennen hebben we ook een ruimte in de loods ingericht om alle tuigen goed op te kunnen bergen. Het invetten van deze tuigen is een onderdeel van de dagbesteding geworden. 

Nu we een beleefboerderij zijn geworden (zie pagina recreatie) is er nog meer variatie in het dagbestedingsprogramma. Zo kunnen cliënten ook meehelpen met de voorbereidingen voor het restaurant en/of helpen in de schoonmaak.

Op de boerderij zijn we samen verantwoordelijk voor de taken die elke dag verdeeld worden. We hebben een groot aantal paarden die elke dag verzorgd worden, diverse andere dieren, onderhoud van het groen en het fruit en een minicamping.

Dagelijks voeren we gezamenlijk de dieren, waarbij de taken zo verdeeld worden dat iedereen iets doet waar hij of zij zich nuttig bij voelt. Iedere dag halen we bij de Jumbo de groenten die niet meer verkocht mogen worden, deze groenten verdelen we over de dieren. Daarnaast krijgen de dieren ook droogvoer en hooi en moet het water ververst worden. Dit alles doen de deelnemers aan de hand van de picto’s in het voerhok. We leggen de focus op het hebben van een succeservaring en zich zinvol voelen. Naast de dieren hebben we ook nog andere wekelijk terugkerende activiteiten:

  • We werken wekelijks in het fruit, snoeien, schoffelen, draden en palen repareren en de takken opbinden.
  • Diverse activiteiten met de paarden: mennen, longeren, loswerken, grondwerk oefeningen, werken met lange lijnen, lopen door het bos
  • Paardrijden
  • Bewustwordingsoefeningen met de paarden waarin houding en gedrag van de deelnemer worden gespiegeld door het paard
  • Op het erf zelf is het hele jaar door ook genoeg te doen. Van bladeren harken tot weides repareren. We hebben ook onze eigen grasmaaiers en bosmaaiers en hebben een loods waarin geklust kan worden
  • Schilderen en onderhoud
  • Eigen (stukje) moestuin onderhouden
  • Sporten en zwemmen bij de lokale sportschool
  • Boodschappen doen
  • Hooi & stro halen

Bent u enthousiast geworden voor onze dagbesteding? Stuur dan een mail naar info@stelle.nl of bel naar 0651012219 voor meer informatie.
Er is een zorgindicatie vereist voor onze dagbesteding en naschoolse opvang, maar we kunnen je helpen deze aan te vragen bij de gemeente.

Ons klachtenregelement is hier te downloaden

Klachten- geschillen commissie
Kwaliteitskeurmerk van de Federatie Landbouw en Zorg
Kwaliteitskeurmerk van de Federatie Landbouw en Zorg
Zoönosen keurmerk
Copyright © 2024 Zorgboerderij De Stelle