stelle.nl

ZORGBOERDERIJ DE STELLE

Begeleid werken

Dagbesteding begeleid werken

De Stelle biedt dagbesteding voor mensen met uiteenlopende zorgvragen. Van deelnemers met een licht verstandelijke beperking tot anderen met gedragsproblematiek, een niet aangeboren hersenletsel, gedragsproblematiek of met een diagnose in het autistisch spectrum. De dagbesteding is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00-16.00.

Op de boerderij zijn we samen verantwoordelijk voor de taken die elke dag verdeeld worden. We hebben een groot terrein met daarop diverse fruitsoorten (bramen, kersen, bessen, pruimen, frambozen), diverse dieren en een minicamping.

Dagelijks voeren we gezamenlijk de dieren, waarbij de taken zo verdeeld worden dat iedereen iets doet waar hij of zij zich nuttig bij voelt. Iedere dag halen we bij de Jumbo de groenten die over de datum zijn, deze groenten verdelen we over de dieren. Daarnaast krijgen de dieren ook droogvoer en hooi en moet het water gecontroleerd worden. Dit alles doen de deelnemers aan de hand van de picto’s in het voerhok. We leggen de focus op het hebben van een succeservaring en zich zinvol voelen. Naast de dieren hebben we ook nog andere wekelijk terugkerende activiteiten:

–        We werken wekelijks in het fruit, snoeien, schoffelen, draden en palen repareren en de takken opbinden.

–        We hebben onze eigen jamproductie, waar de deelnemers bij het hele proces betrokken worden. Van het fruit plukken tot het koken en stickeren van de potjes.

–        Op het erf zelf is het hele jaar door ook genoeg te doen. Van bladeren harken tot weides repareren. We hebben ook onze eigen grasmaaiers en bosmaaiers en hebben een loods waarin geklust kan worden

–        Schilderen en onderhoud

–        Eigen (stukje) moestuin onderhouden

–        Paardrijden

–        Sporten en zwemmen bij de lokale sportschool

–        Boodschappen doen

–        Mestkar legen en hooi & stro halen

Heeft u vragen over onze zorgdiensten of over onze recreatiemogelijkheden? Neem dan nu contact op via 0111 – 450 198 of via het onderstaande contactformulier.

Contactgegevens

Boerderij de Stelle

Stelweg 3

4305 RC Ouwerkerk