Begeleid Wonen

Begeleid wonen

Begeleid wonen op of via Zorgboerderij de Stelle? Dat kan! Wij bieden begeleid wonen op de zorgboerderij zelf, maar ook buiten de zorgboerderij. Op dit moment zijn er vier zorgwoningen op het terrein. Mede door een samenwerking met Zeeuwland, is het mogelijk om aan een begeleid wonen traject deel te nemen elders op Schouwen-Duiveland. Begeleiders van de Stelle komen dan op locatie om je te ondersteunen waar nodig. 

De hulpvragen kunnen op diverse leefgebieden zijn, sociaal, lichamelijk, praktisch, psychisch of dagbesteding in de breedste zin van het woord. Elke wooncliënt krijgt een persoonlijke mentor, diegene is het eerste aanspreekpunt voor de deelnemer en er is 24/7 iemand bereikbaar voor de wooncliënten voor acute vragen. Er wordt wel een mate van zelfstandigheid verwacht binnen de begeleid wonen trajecten.

 

Alle woningen op het terrein zelf, zijn op dit moment bezet.

Naschoolse opvang

Iedere werkdag bieden wij naschoolse opvang aan. Schoolgaande kinderen kunnen zo spelenderwijs op de boerderij leren over dieren en de natuur. Het is de bedoeling dat de ouders/verzorgers de kinderen zelf komen ophalen. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kan er overleg plaatsvinden over het thuisbrengen van uw kind.

Crisisopvang

De kracht van Zorgboerderij de Stelle ligt ook in de crisisopvang. Op zeer korte termijn kunnen wij crisisopvang bieden voor jeugdigen die thuis of op school even vastlopen. Wij bieden de ontlasting die nodig is om uithuisplaatsing te voorkomen en om ervoor te zorgen dat jeugdigen hun onderwijs kunnen blijven volgen.

Heeft u vragen over onze zorgdiensten of over onze recreatiemogelijkheden? Neem dan gerust telefonisch contact op of via het contactformulier.

Copyright © 2020 Zorgboerderij De Stelle